Oameni buni, dar care dintre candidatii la presedintie au facut mai mult ca Ponta pentru voi?

Stim cu totii ca este extrem de important sa intri la razboi pregatit, mai ales in camapanie politica. Si vedem bine ca se trage cu tun umplut cu mizerii felurite impotriva guvernarii actuale, ca..asa e in tenis. Razbunarea vine mereu impotriva conducerii de moment. De la injuraturi la adresa sloganului “mandri ca suntem romani”, care daca nu era promovat de PSD, il simteam in piept zilnic sa-nteleg, pana la a ridica in slavi un mit nemtesc carenu are nimic de-a face cu taria doamnei de fier Merkel, e front insangerat.

In realitate, rogu-va, cine a miscat un deget pentru noi in diaspora? Nu s-a facut destul. De acord. Dar, mai inainte sa le dati votul, de ce sa nu facem o descarcare de fapte bune, precum la audit, stiti? Puneti-ne la zid si dati cu pietre-n noi, dar uitati-va peste niscaiva “bullet points” ce le-am adunat:

• Stiati ca si cetatenii romani din strainatate, care au permis de sedere si de munca vor beneficia de extinderea programelor ”Prima Casa” si ”Prima Masina” cand vor sa se intoarca in tara? Prin hotararea de Guvern, 25 de milioane de lei din fondul ANL vor fi alocati programului ”Prima Casa pentru Diaspora”?

• Stiati ca actualul guvern este singurul care, în afara promisiunilor electorale, a luat măsuri concrete şi a redus o parte importantă din taxele consulare? “Atunci când am aprobat legea cu reducerea taxelor consulare, tot atunci am dublat alocaţia pentru 500.000 de copii din România. M-am gândit în acelaşi timp ce facem pentru cei care au de plătit o taxă pentru ca să-şi înregistreze copiii în diaspora. Şi atunci am redus aceste taxe consulare”, a spus Victor Ponta intr-o vizita la Madrid in aceasta toamna.
Iata aici principalele servicii consulare pentru care se va aplica regim de gratuitate prin efectul legii: http://psd-diaspora.ro/taxe-consulare-reduse.html

• Ponta a abordat şi programul care se referă la o schemă de finanţare, cu valoare cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de euro, pentru înfiinţarea de firme în România de către românii plecaţi în ţările din UE, cu posibilitatea deschiderii de puncte de lucru în aceste state, însă cu condiţia ca impozitul pe profit să fie plătit în România.

• De eforturile eurodeputatilor PSD de-a lungul anilor pentru apararea drepturilor capsunarilor din Spania si asigurarea unei mobilitati corecte in general nu vorbeste nimeni. Intrebati-va candidatii de dreapta cum au vazut ei directiva sezonierilor? Fost-au vreodata sa vaza macar in ce conditii lucreaza oamenii aceia? Ca echipa PSD, precum Daciana Sarbu, Rovana Plumb, Viorica Dancila si Corina Cretu au fost cu siguranta.

• Pentru copii ramasi acasa, care structura politica in afara de PSD depune eforturi de integrare si reintoarcere a parintilor? In calitatea pe care Rovana Plumb avut-o ca vicepreşedinte de grup al socialiştilor şi social-democraţilor europeni a fost prima care a ridicat la nivelul dezbaterii europene problematica copiilor rămaşi singuri acasă în urma plecării părinţilor la muncă în străinătate. A avut un raport în Parlamentul European privind feminizarea sărăciei în Uniunea Europeană, în care a pus accentul pe modul în care trebuie să construim politicile europene, deci implicit şi în România, pentru a îmbunătăţi situaţia femeii pornind de la faptul că efectele crizei economice şi financiare au avut un impact social în special în rândul femeilor din Uniunea Europeană.

• In acest moment se lucreaza pe noua Lege privind economia socială, de ajutor si pentru copii ramasi acasa, care va fi finanţată pe diverse direcţii strategice, prin fondurile venite de la Uniunea Europeană, atât în actualul cadru financiar, cât şi în următorul.

• Cine s-a luptat impotriva propunerii de amprentare a romanilor in diaspora propusa de un neamt prieten cu Iohannis? Nu cumva nume precum Victor Ponta sau Corina Cretu?

Va urma!
Echipa PSD Belgia