Despre noi

Cine suntem? - Suntem ceea ce REALIZĂM, putem deveni ceea ce ÎMPREUNĂ dorim!

În aprilie 2011, românii din Belgia au avut nevoie de noi. PSD Belgia a lansat atunci un apel pentru ridicarea obstacolelor de pe piaţa muncii pentru românii din Belgia. Ne-am întâlnit cu autorităţile belgiene pentru a arăta că drepturile românilor din Belgia sunt încălcate, că românii sunt încă discriminaţi, câteodată aflându-se în imposibilitatea de a ocupa un loc de muncă din cauza restricţiilor de pe piaţa muncii.

În octombrie 2012, am realizat un sondaj despre Cine sunt tinerii români din Diaspora şi cum văd ei România? Şi pentru că, pentru 68% dintre respondenţi întoarcerea în ţară reprezenta o dorinţă şi o posibilitate reală, PSD Belgia a propus în martie 2013 Guvernului României un Program Guvernamental pentru atragerea tinerilor de valoare înapoi în România. Organizaţia noastră continuă să facă progrese în a convinge Guvernul României că este nevoie de cât mai multe proiecte de acest gen şi coordonează această iniţiativă la nivelul întregii Diaspore româneşti.

Femeile românce din Diasporă continuă să fie ţinta inegalităţilor în ceea ce priveşte remunerarea, condiţiile de muncă şi accesul la piaţa muncii. Organizaţia noastră a organizat sesiuni de informare despre drepturile româncelor din Belgia şi a colaborat cu sindicatele pentru asigurarea condiţiilor de muncă şi de salarizare decente. Vom continua să luptăm împotriva sărăciei în rândul femeilor!

URMEAZĂ: Începând cu toamna 2014, membrii PSD vor organiza atât la Bruxelles cât şi în diferite oraşe din România, sesiuni de informare despre drepturile românilor din Belgia, sfaturi practice pentru instalarea în Belgia sau găsirea unui loc de muncă, şi posibilităţile de a urma o carieră în instituţiile europene de la Bruxelles. 

Cine face parte din Organizaţia noastră?

Tineri, femei, studenţi, muncitori, profesori, manageri sau români care lucrează în afacerile europene. La noi este loc pentru toată lumea. De la înfiinţare, PSD Belgia încearcă să câştige încrederea cât mai multor români care trăiesc şi muncesc aici. Pentru ca mesajul nostru să ajungă la cât mai mulţi români, PSD Belgia a înfiinţat „Organizaţia Femeilor Românce Social Democrate din Belgia”  şi ”Organizaţia Tinerilor Români Social Democraţi din Belgia” (TSD Belgia). Colaborăm foarte strâns cu asociaţii de români din Belgia şi autorităţi locale.

Indiferent de vârstă sau profesie, vei găsi întotdeauna un alt român din Belgia care îţi împărtăşeşte visele, problemele şi ambiţiile. Toţi românii care alcătuiesc PSD Belgia desfăşoară o muncă voluntară, dar suntem încântaţi să vă cunoaştem, să vă ascultăm proiectele, dar şi problemele şi să încercăm împreună să găsim soluţii realiste la problemele cu care ne confruntăm.

Cum poţi să ne contactezi? Cum te poţi implica?

Dacă ai nevoie de o informaţie legată de viaţa românilor din Diasporă şi proiectele noastre îti sunt utile, dacă vrei să ne împărtăşeşti o idee, o problemă sau dacă pur şi simplu eşti curios şi vrei să te implici, contactează-ne la telefonul 0485 318 032, pe email la info@psdbruxelles.eu sau pe Facebook PSD Diaspora. Informaţii despre proiectele derulate încă din 2008 de către organizaţia noastră se pot accesa pe site-ul nostru.

Românii din Belgia au nevoie de mine, de tine, de noi toţi! 
Împreună putem face lucruri minunate pentru români!